Vinst mot Asplöven

  • 2013-01-07

 
SSK lyckades med vad inte så många lag har gjort. Att vinna mot Asplöven i Arena Polarica, och det med 3-0 dessutom. Sebastian Idoff fick hålla sin för säsongens första nolla.


Asplöven startade starkt och hade redan efter 1.23 en puck dansandes på mållinjen men med skicklighet samt en stor portion tur så dansade den utanför, i andra läget kniper Idoff pucken.


Kedjan med J.Andrsson, Nylander och Billberg började också bra. Tror att Nylander kommer att vara en stor tillgång, mycket tack vare sitt spelsinne och sin rutin. Hans sätt att coacha, leda och dirigera på plan hördes tydligt.
Det är många  snabba spelvändningar och lagen byter chanser med varandra.
SSK får ett pp i mitten av första perioden där vi har några bra lägen men målvakten tar. I slutet av perioden får SSK spela boxplay men gör det på ett föredömligt sätt. Perioden slutar 0-0


I början av andra perioden åker Bergin ut för slashing men återigen spelar SSK säkert i bp. Efter 2.49 är det dags igen den här gången är det Sonntag som får vila i 2 minuter. Asplövens pp är inte särskilt effektivt eller också är det SSK som har hittat bp formen, det är en definitions fråga.


När det har gått 6.48 sätter Mike Bergin 1-0 till SSK. Eller Mikael Bärgi'n som speakern har döpt honom till. Det blir rätt tyst i hallen, förutom på 9st SSK supportrar på bortastå.

Nu är det mer fart på SSK. Men vi får också utvisningar emot oss vilket resulterar i att SSK inte har så stor chans att etablera något eget spel utan får koncentrera sig på försvarsspel. SSK spelar effektivt och Asplöven ineffektiv, med tanke på de chanser som Asplöven har får vi vara tacksamma att det studsar vår väg och SSK kan gå till pausvila med ledning 1-0.


Tredje perioden börjar med lite slarvigt spel från båda håll. SSK får börja i pp men ger Asplöven en chans att kvittera men Idoff räddar. Efter 4.23 är det dags igen att spela bp då Damien Fleury åker ut för en tripping. Viktor Lööv tar pucken i egen zon och ser ut som om han inte riktigt vet vad han ska göra av den , han bara åker in Asplövens zon,lägger fram pucken till Robban som snyggt sätter 2-0. Det blev om möjligt ännu tystare nu.

I mitten av tredje perioden får SSK en utvisning igen, den här gången är det Billberg som får 2 minuter för highsticking. I samband med det lyckas Juha Silvander i Asplöven snacka till sig en 10 min utvisning. Det är återigen bra försvarsspel av SSK som räddar den här utvisningen också.


Asplöven kommer till flera farliga lägen men Idoff har en mur av försvarande och uppoffrande spelare framför sig och de puckar som går igenom muren tar han själv säkert hand om.


När klockan står på 16.53 tar Asplöven time out och plockar samtidigt målvakten. Robban tar pucken i egen zon och lägger i väg ett skott som går in i tom bur 3-0 till SSK och saken är klar. Sebastian Idoff får också hålla sin första nolla för säsongen.


Sammanfattningsvis kan man väl säga att SSK vann genom effektivt spel och på Asplövens ineffektiva spel. Det var inget skönspel eller finlir men en kämpa- och krigarinsats.


Nu vänder vi blickarna mot onsdagens match när vi får välkomna två medaljörer hem William NylanderAltelius och Emil Djuse,en med guld och en med silver samt Mikael Nylanders debut på hemmais.

/Björn och Ing-Marie

Dela

Kommentarer

Skriv en kommentar