Sista grunderiematchen mot Troja

  • 2013-03-02
Idag kl 16 så släpps pucken i en match som är totalt betydelselös för båda lagen. Men alla lag vill avsluta bra. Det är Trojas sista match för säsongen och det är SSK:s sista grunseriematch för säsongen innan kvalserien drar igång.
 
Det intressanta med den här omgången tycker jag är att det är liv vid alla tre streck i tabellen. Djurgården, Karlskoga och Västerås fajtas om tredjeplatsen även om det ska väldigt mycket till för att Djurgården tar den platsen men de har i alla fall chansen. Sedan har vi Mora och Oskarshamn som fajtas om den sista play off platsen. Och sedan har vi Tingsryd och Almtuna som både försöker undvika den negativa kvalserien.
 
Så det kommer bli intressant och se hur det slutar. Personligen så vill jag ha kvar Almtuna i allsvenskan och jag ser Västerås hellre i kvalserien än Djurgården och Karlskoga. Sedan får gärna Mora sno den sista play off platsen så vi slipper Oskarshamn. Även om jag inte tror att de tar sig till kvalserien men spelar de play off så kommer de ha chansen att ta sig dit och jag vill verkligen inte ha med det "spöket" i kvalserien.
 
Men för SSK:s del gäller det bara att sluta på ett bra sätt så man kommer in med segrar i ryggen till kvalserien. Det kan betyda en del men kvalserien är en helt annan serie och det går inte ens att jämföra med allsvenskan. När kvalserien startar då är det bara de 10 matcherna som gäller.
 
Matcherna idag då...och sedan hur jag tror matcherna slutar.
 
Örebro - Karlskoga X (vinst Örebro efter sudden)
Leksand - Malmö 1
Asplöven - Djurgården 1
Troja - SSK X (vinst SSK efter sudden)
Almtuna - Mora 1
Tingsryd - Oskarshamn 1
Karlskrona - Västerås 2
 

Det ger en sluttabell som ser ut så här...
1. Leksand 109p
2. SSK 102p
3. Västerås 98p
----
4. Karlskoga 94p
5. Djurgården 92p
6. Örebro 91p
7. Oskarshamn 77p
----
8. Mora 76p
9. Malmö 71p
10. Troja 70p
11. Asplöven 63p
12. Almtuna 56p
----
13. Tingsryd 56p
14. Karlskrona 37p
 
Får se om jag har rätt... :) 
Men känns ändå ganska avslaget för att vara en sista omgång. För SSK:s del brukar det ju alltid avgöras i slutet. Men inte den här säsongen. Skönt! Bara luta sig tillbaka och se hur det går i de tre streckstriderna!
 
Dela

Kommentarer

  • Pelle
  • 2013-03-02

En rolig grej var att i det näst senaste inlägget så skrev du att SSK väljer att skriva kontrakt med Engatröm när det egentligen borde stå Engström väljer att förlänga.

Skriv en kommentar