Andreas Johansson - ny headcoach

  • 2014-01-02
SSK presenterade här på eftermiddagen en ny huvudtränare och det är Andreas Johansson som senast kommer ifrån Färjestad där han var assisterande tränare.
 
Anders Sörensen tar upp rollen som assisterande tränare igen. SSK går ut med att man tror mycket på de här två herrarnas tankar kring hur hockey ska spelas och man tror de här två tränarna ska kunna komplettera varandra bra.
 
Andreas Johansson säger till hemsidan att han gillar att ha "högt i tak" vilket känns bra. Det är något man måste kunna ha om man ska driva en stor förening i motgång.
Andreas har varit hockeyproffs borta i Nordamerika i många år. Så rutin har. Dock har han ingen lång tränarerfarenhet. Men hockey - det kan han!
 
- Det är en stor klubb med lång tradition så det är såklart man är stolt över det här uppdraget. Jag känner Anders lite sedan tidigare och jag har hört mycket gott om hans skicklighet kring att utveckla spelare, jag är övertygad om att vi kommer jobba bra ihop. Jag tror på en bra mix av traditionell hockey tillsammans med den moderna stilen. Jag vill träna i hög fart och att vi ska spela i hög fart. För mig är det otroligt viktigt att det finns en stark struktur och tydliga linjer att följa. Som person är jag öppen, driven och jag gillar när det händer saker. Jag förespråkar högt i tak och uppskattar när man säger sin åsikt. Jag är positiv och glad i grunden men är också en känslomänniska. Jag ser bara stora möjligheter i det här uppdraget och jag är smickrad över att jag har fått det, säger Andreas Johansson till SSK:s officiella hemsida.
 
Ja, då är det väl bara att önska Andreas välkommen och lycka till som ny huvudtränare för SSK. Nu hoppas vi du och Anders Sörensen lyfter SSK tillsammans. Kör hårt!
 
Dela

Kommentarer

  • Anonym
  • 2014-01-02

Lycka till !

  • Anders
  • 2014-01-02

Suveränt tränarval! Det här kan inte annat att vända nu. Jag känner till Andreas mycket bra och han är en riktigt vinnarskalle som alltid ger allt. Let´s go!!

  • Anonym
  • 2014-01-02

Grattis till både SSK och Andreas!

Skriv en kommentar