Botten mot toppen - men SSK körde över Karlskoga

  • 2014-01-03
Ok, målmässigt kanske man inte "körde" över Karlskoga men man vann övertygande och väldigt rättvist. SSK ville mest i den här matchen och man hade framförallt mer fart under rören än vad Karlskoga-spelarna hade denna underbara fredagkväll. Mycket var bättre men samtidigt vill inte jag dra några för stora växlar av den här matchen trots att mycket såg bättre ut. Det jag tänkte på framförallt var att SSK "körde mer" utan att tänka för mycket. Man tog inte lika mycket burskydd utan man ville framåt och man skapade massvis med chanser vilket är jättepositivt trots "bara" tre gjorda mål.
Alla spelare gjorde en bra match idag, dock finns det så klart mer att förvänta av vissa spelare men alla borrade ner sina huvuden och körde idag. En spelare som jag tyckte såg ovanligt pigg ut var Johan Andersson.
 
Men vi hade en kedja som glänste lite mer än de andra och det var kedjan med William Nylander, Linus Fröberg och David Pastrnak. Här har vi tre killar födda år 96, 93, 96. Och de snurrade upp Karlskoga försvaret varje gång de var inne på isen. William Nylander och David Pastrnak gjorde ett varsitt mål i den här matchen. Här snackar vi talang där Linus Fröberg får vara "pappan" i kedjan trots han bara är 20 år gammal. Men denna kedja ska man inte röra på. För den glänste och man såg en otrolig spelglädje!
 
Att vi vinner över Karlskoga visar att vi ändå har kapaciteten. Vi vet att vi kan konkurrera med topplagen i den här serien. Varför ligger vi i botten då kan man fråga sig? Det är en fråga för coach Johansson att fundera på. Löser han den frågan - då blir SSK en raket i tabellen. Nu är det dags att visa hockeysverige att vi blir ett lag att räkna med framåt vårkanten. För att slå serieledande Karlskoga så här övertygande är det inte många lag i serien som gör. Därför tänds hoppet hos många SSK-fans nu. Men samtidigt vill jag som sagt inte dra alltför stora växlar av den här matchen utan det här var bara en match av många som väntar framöver nu. Ambitionen har alltid varit att fightas om en SHL-plats och den känns väldigt långt borta för tillfället men att ta sig till play-off är ett förstasteg. Det är en stor utmaning SSK har framför sig. Först och främst ska vi lämna botten men jag vill att SSK siktar högt och jag är ganska övertygad om att SSK gör det också. Man vill till play-off. Det är trots allt "bara" nio poäng dit.
 
Stödet ifrån läktaren idag var enormt. Vi låg sist i allsvenskan inför den här matchen. Vad väntar spelarna? Jo en klack som var väldigt röststark samt en sittplats publik som hängde med på de flesta ramsorna. Det är inte alla som har som vi i Södertälje. Vi har en sittplats publik som faktiskt är med på noterna. Inte alla klubbar som har det. Och vi har en klack som är bra när vi väl vill. Samma klack mot Malmö och vi kniper tre poäng igen. Tillsammans är vi starka, remember that! För det är så fruktansvärt sant. Det höjer verkligen spelarna och det såg vi idag.
 
Andreas Johansson fick den start han önskade i SSK-båset. Alla är glada över det och det hölls upp en banderoll där det stod "Andreas - fräls oss!". Så Andreas, du har alla förutsättningar för att lyckas med det här laget. Det gäller bara att spela korten rätt nu.
 Heja!
Dela

Kommentarer

  • Björn
  • 2014-01-03

STYRKEBESKED! Tack SSK.

  • Magnus
  • 2014-01-03

Johansson är succé. Det står succé i pannan på honom. Dvs det kan inte bli annat än SUCCÉ!!

Välkommen Johansson. Du har fått ett lag med massor av potential! Ditt jobb att få ut allt av spelarna nu vilket jag tror du klarar av.

Skriv en kommentar