Klassiskt möte mellan SSK och Löven

  • 2014-01-08
Södertälje svarade för en väldigt bra match spelmässigt senast och tryckte tillbaka Malmö rejält, speciellt i den andra perioden där man faktiskt spelade ut Malmö helt och hållet. Det var kul och se, dock fick vi inte se de målen som laget var värda i den andra perioden. Istället fick SSK bara med sig en poäng ifrån matchen och det är man inte nöjd med. Inte på långa vägar! SSK är på gång och det har man visat nu under det lilla som gått under 2014. Nya huvudcoachen Andreas Johansson har en tro på att SSK ska börja klättra och som jag skrev för ett tag sen, får Andreas Johansson gång laget på riktigt kommer SSK bli en raket i tabellen för man vet vilket potential laget besitter. Nu gäller det att få igång målskyttet. Så med andra ord: Den röda maskinen verkar nu ha startat för första gången den här säsongen!
 
Men det är inte bara laget som är på gång. Även supportrarna. SSK-fansen. 3704 personer var på plats och såg SSK möta Malmö i måndags. En bra publiksiffra med tanke på var klubben befinner sig i serien. Det visar bara det otroligt stora intresset som finns kring denna Sportklubb. SSK-publiken skapar alltid ett bra tryck i arenan när alla sluter upp, det blir en skön atmosfär i arenan som hjälper SSK att ta poäng nere på isen. SSK:are runt om i landet reste tiotals mil för att ta sig till Templet i måndags. Det är det värt för man vill se sitt lag spela och det vill man se på plats. Trots förlusten av poängen efter tredje perioden fick laget applåder av publiken på plats.
 
Imorgon möter vi Björklöven. Ett klassiskt lag som spelat i högsta serien tillsammans med SSK. En förening som varit svenska mästare men som nu inför den här säsongen gick upp till hockeyallsvenskan efter att ha harvat nere i division 1 ett tag. Personligen tycker jag det är kul att Löven är tillbaka i hockeyallsvenskan, en serie som har väldigt många klassiska hockeyföreningar. Löven har också gjort en bra säsong hittills och placerar sig på en 12:e plats i skrivande stund, men å andra sidan är det endast fem poäng upp till play off för deras del. Det här kommer bli en rolig match och se, Björklöven har två raka segrar mot SSK den här säsongen men än har de inte träffat på det "nya" SSK. Dock krävs det ett hårt jobb på isen ifrån SSK-killarna för att det här ska bära till tre poäng. Gör vi samma jobb som mot Malmö och Karlskoga så kommer det här gå bra!
 
Grannbloggen SSKöveralltalltid.se har startat ett intiativ som blev lyckat mot Malmö och nu vill VI att det här ska fortsätta. Det hela gick ut på att du som SSK:are ska ta med dig en vän/släkting/familjemedlem som kanske inte går på hockey så ofta. På så sätt ökar man intresset och man skapar nya SSK-fans. Får man inte tag i någon sådan så dra med någon kompis eller liknande som kanske är lite osäker på om de ska gå på matchen eller inte.
Intiativet kallas för Fansens +1 & HEJA60 vilket menas med ta med sig minst en extra person plus heja i 60 minuter. Följer alla detta kommer det bli en otroligt bra stämning i arenan. Det kommer leda till glada miner på läktaren och det kommer leda till ett vinnande spel!
Det här är SSK, vi gör alltid allt tillsammans. Vi förlorar tillsammans. Vi segrar tillsammans. Så ta med dig minst en extra person till matchen imorgon mot Björklöven. Du kan boka platser på TICNET HÄR. Du får välja platser själv.
 
Södertälje SK - IF Björklöven med nedsläpp kl 19.00 torsdag 9/1. Det är två klassiska föreningar som möts. Ett roligt möte väntas. Det kommer med all sannolikhet vara bra med folk på läktaren. För mötet lagen emellan lockar tittare! Vi ses i Scaniarinken.
Sebastian Idoff in action. Han står i kassen mot Löven. Idoff som gjort två kanoninsatser 2014. Ett insläppt mål på två matcher. Och nu är förstaspaden hans - på riktigt!
Dela

Kommentarer

  • Liam
  • 2014-01-08

8/1 *

  • Liam
  • 2014-01-08

9/1 * blir det ju

  • Kenny
  • 2014-01-08

Bra skrivet Vilken skillnad man känner för suget att gå på hockey nu för tiden! Alltid släpat mig till Axa den här säsongen, dock utan det där riktiga suget för att gå på match! Nu är det tillbaka, Tack Spelare,ledare och fans för det!

Liam: Tack, ändrat

Kenny: Tack för det också. ;)

Skriv en kommentar