Vilket spel, vilket lag, vilken vinst!

  • 2014-01-25
Det har spelats åtta stycken matcher sedan Andreas Johansson tog över Sportklubben som huvudcoach. En match ger jag de underkänt i och det var i Almtuna borta där Almtuna förövrigt var jäkligt bra och det har Almtuna inte minst visat mot andra lag i serien också. Men annars så har spelet varit bra, vissa matcher riktigt bra. Så bra att man börjar undra om det är samma lag som står på isen som spelade året 2013. Skillnaden är att det är Andreas Johansson som coachar laget nu. Och han har lyckats med något som de förra coacherna inte lyckats med.
Man ska inte underskatta ett tränarbyte för det som Andreas Johansson har gjort trodde få var möjligt. SSK spelar, som jag skrev innan, som ett topplag. Man styr och ställer i princip varje match sedan Johansson kom till SSK. Undantaget var Almtuna borta då man inte alls var där men annars har det varit ett imponerande spel ifrån SSK. Mot Västerås så spelade man ut Västerås i fem mot fem-spelet. Trots det förlorade man. Men det vet vi redan vad det berodde på.
 
Idag mötte man Asplöven. Och vad gjorde man? Jo man körde över Asplöven. Totalt. 7-2 skrevs slutresultatet till och SSK kunde ta tre sköna poäng efter den blytunga förlusten i Västerås där vi borde tagit tre poäng. Men det finns inte tid för att blicka bakåt. Jag ser framåt bara. Precis som laget.
Det var fantastiskt kul och se SSK spela idag. Man spelade med fart och stoppade Asplöven tidigt i sina uppspel, Asplöven fick ingen arbetsro. Man gjorde sju mål och det var sju olika målskyttar!
 
Hoppet om play off lever. Och så länge det lever tänker jag inte sluta tro på mitt lag! För nu spelar man riktigt bra ishockey.
 
Johan Andersson. Det är en spelare jag vill hylla lite extra en sådan här dag. 7 poäng på de senaste 4 matcherna imponerar. En spelare som var tänkt som skulle producera poäng men som inte lyckats. Har det lossnat nu?
 
Glädje! Bild efter vinsten mot Oskarshamn borta. Men skadar inte att se igen!?
SSK-fansen!
 
Men viktigaste av allt nu: Andreas Johansson måste se till att killarna i laget fortsätter att vara ödmjuka inför sina matcher. Man får absolut inte sväva iväg och tro att man är bättre än något lag på förhand. Alla ska ge 100 % i varje match. Och alla ska se varje match som en final. Lyckas Andreas Johansson med det - då kan det här bära längre än vad många tror.
 
Forza Södertälje SK!
Dela

Kommentarer

Skriv en kommentar